Amaro

Zuid Afrikaanse wijnen


Geen 'jol' kan zonder Zuid Afrikaanse wijn!


In Zuid Afrika noemen ze een feestje een ‘jol’. Natuurlijk kan geen jol zonder een goede Zuid Afrikaanse wijn. Als sinds de dagen van de Oost-Indische Compagnie wordt in Zuid Afrika wijn gemaakt. Deze kenmerkt zich door een mooie, zachte textuur met elegante, maar intens fruitige smaken. De subtiele tannine zorgt ervoor dat de Zuid Afrikaanse wijnen goed rijpen.
Zuid Afrikaanse wijnen zijn de afgelopen twintig jaar sterk in opkomst. Daarvoor was de wijnproductie typisch Zuid Afrikaans en hadden de wijnen een robuust en moeilijk karakter. Tegenwoordig passen de meeste wijnboeren dezelfde methodes en druivensoorten toe, zoals de Shiraz, de Cabernet Sauvignon en de Chenin Blanc, die over de hele wereld bekend zijn. Sindsdien is de Zuid Afrikaanse wijn plezierig en toegankelijk. Bekijk hier onze selectie van de beste wijnhuizen die bestaat uit een groot aantal wijnen, waaronder een aantal bekroonde Zuid Afrikaanse wijnen. 

wijnveld zuid afrikawijnhuis zuid afrika

Zuid Afrikaanse wijn staat voor duurzaamheid

Tegenwoordig bedraagt de wijnbouwgrond ruim 118.000 hectare en dit groeit nog steeds. Het merendeel van de wijnproducten in Zuid Afrika is aangesloten bij het Biodiversity & Wine Initiative (BWI). Dit geeft richtlijnen voor de productie van duurzame wijn. Het klimaat draagt daar ook aan bij, met Mediterrane temperaturen en het Oceanisch temperament. Samen met de graniethoudende bodem geeft dit de Zuid Afrikaanse wijn een heel eigen kwaliteit van een vollere, rondere en laagzurige smaak.

Zuid Afrikaanse wijn versterkt ieder gerecht

Dankzij de complexiteit aan fruitige smaken en krachtige aroma’s zijn Zuid Afrikaanse wijnen uitermate geschikt bij ieder diner. Onze wijnen zijn kruidig, vol en smakelijk: je neemt een slokje zon en proeft de fruitige, gelaagde natuur. Dankzij het robuuste en romantische karakter van de Zuid Afrikaanse wijn wordt iedere maaltijd een feest. Of een jol, zoals men in Zuid Afrika zegt.

Ervaar Zuid Afrikaanse wijn tijdens een wijnproeverij

Iedereen die op vakantie naar Zuid Afrika is geweest kent het gevoel van avontuur en afwisseling, dat gemengd gaat met rust en ruimte. De tegenstellingen vullen elkaar wonderwel aan. Ervaar dit zelf met een wijnproeverij van Amaro Wijnen. Je maakt kennis met deze bijzonder wijnen die een vol en fruitig karakter hebben, waardoor de wijn fris en aromatisch is, rijk en gelaagd van smaak, maar toch subtiel zacht.Wijnmandje

flessen
    0
dozen
0
bedrag
     
U kunt betalen met
 - iDeal
 - Eenmalige machtiging