Amaro

Bezoek Bodega Gordonzello in Spanje


Een absoluut topgebied voor rode wijn Prieto Picudo druif. Wijnen met veel complexiteit en kracht. Het midden van het gebied Rueda bekend om zijn witte wijnen van de inheemse specialiteit Verdejo en de internationale ster sauvignon blanc die voor heerlijk frisse, stuivende wijnen zorgen. Het derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro een gebied waar heerlijke sappige en fruitige rode wijnen gemaakt worden door moderne vinficatietechnieken toe te passen.

Unieke druiven 

Het unieke druiven ras wat hier o.a. geteeld wordt is Prieto Picudo. Deze druif groeit alleen in deze regio. Het bijzondere van dit ras is dat het in de zomer vrijwel geen water nodig heeft.

Het zeer droge gebied waar deze Bodega gevestigd is, is uniek als terroir. Er valt in de zomer nauwelijks of geen regen. Maar toch is er geen sproei installatie nodig voor dit druiven ras. Vandaar dat dit ras alleen te vinden is indit kleine gebied. Er zijn dat ook maar 5 Bodegas die de Prieto Picudo telen. In andere regio's in Spanje kan deze plant niet gedijen.

 
Kiezel landschap

De terroirs zijn allemaal afgedkt met kiezels die uit het landschap komen.

Deze kiezels houden het vocht langer vast in de terroir, en tevens zorgen ze er voor de de grond niet snel afkoeld.  In de winter houden ze de vorst tegen.

 
Dorpelingen

De Bodega is een sociaal project van de gemeente. De dorpelingen participeren, en hebben hun grond gezamelijk in het project gestopt waarop de het wijnhuis gebouwd is. Gezamelijk beheren en werken ze op de wijngaard. Zo proberen ze werkgelegenheid te scheppen dat vooral de jongeren niet uit het gebied wegtrekken. Het dorp Gordoncillo, bestaat uit 200 inwoners en vele van het werken in en op de Bodega. Er is dus een gazamelijk belang om een goed product te produceren, waardoor het voor de bevolking een inkomen genereerd.


vorige paginaWijnmandje

flessen
    0
dozen
0
bedrag
     
U kunt betalen met
 - iDeal
 - Eenmalige machtiging