Amaro

De nieuwe wereld


Wat betekend De Nieuwe Wereld in " de wijnwereld"

Wijn die niet geproduceerd is in traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland wordt een Nieuwe Wereld wijn genoemd. Nieuwe wijnlanden zijn bv. de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Nieuw-Zeeland.

De Europese wijnwetgeving heeft als doel de belangen van de kleine wijnboer te beschermen. Deze wetgeving staat uitbreiding en vernieuwing echter in de weg. Nieuwe wijnlanden kennen een veel minder stringente wetgeving en vormen daardoor een bedreiging voor de traditionele wijnlanden. In de Nieuwe Wereld  wordt flink geïnvesteerd in moderne vinificatie (wijnbereiding) technieken en marketing. 

De verkoop van deze nieuwe wijnen groeit hierdoor gestaag en gaat steeds meer ten koste van het marktaandeel van Europese wijnen.
De meeste mensen hebben wel kennis gemaakt met wijnen uit de nieuwe wereld, en denken dan aan de eenvoudige wijnen die voor lage prijzen worden aangeboden. Maar ook deze landen produceren wijnen van top kwaliteit.   Amaro selecteerde de wijnhuizen en zoekt alleen die wijnen die in dit segment thuis horen.


vorige paginaWijnmandje

flessen
    0
dozen
0
bedrag
     
U kunt betalen met
 - iDeal
 - Eenmalige machtiging